Πολίτης… (Έλληνας και Εβρίτης)

ΖΕΙΜΠΕΚΙΚΗ ΤΡΙΛΟΓΙΑ

Posted by politis στο Οκτώβριος 24, 2006

Τριλογία πλέον τα “post” αναφορικά με τα Ζεϊμπέκικα και τις Κουμπαριές…

Χωρίς πολλά λόγια, δέστε τις επισκέψεις του νέου πρόξενου της Τουρκίας σε “άρχοντες” της περιοχής μας κατά σύμπτωση (βεβαίως βεβαίως) λίγες μόνο ημέρες (5/10) πριν τις εκλογές…

Προσέξτε απλώς το λίγο περισσότερο “ιδιαίτερο” κείμενο στην επίσκεψη της Κομοτηνής…


Στην Αλεξανδρούπολη
Εθιμοτυπική επίσκεψη του νέου Γενικού Προξένου της Τουρκίας στην Κομοτηνή, Αχμέτ Ριζά Ντεμιρέρ, δέχτηκε στο γραφείο του το πρωί της Πέμπτης 5 Οκτωβρίου 2006, ο Δήμαρχος Γιώργος Αλεξανδρής. Οι δύο άνδρες συζήτησαν θέματα που αφορούσαν στη σύσφιξη των σχέσεων των δύο γειτονικών λαών και στη διασυνοριακή συνεργασία. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε για τις προσπάθειες προσέγγισης με δήμους της Τουρκίας καθώς και τη συνεργασία με αυτοδιοικητικούς φορείς της γείτονος για να επιτευχθεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Αλεξανδρούπολης με την Αίνο, το Τσανάκαλε και την Ίμβρο. «Βλέπουμε μπροστά για την πρόοδο και την ευημερία των λαών μας και προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε ως Τοπική Αυτοδιοίκηση» είπε ο κ. Αλεξανδρής κι εξέφρασε την ελπίδα η παρουσία του κ. Ντεμιρέρ να συμβάλλει θετικά στη βελτίωση των σχέσεων γιατί αυτό επιβάλλει το συμφέρον των δύο λαών. Από την πλευρά του ο Τούρκος Πρόξενος δήλωσε πως οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών είναι πολύ καλές και πάνε προς το καλύτερο και πως προς αυτή την κατεύθυνση ελπίζει να συμβάλλει και ο ίδιος από τη θέση του, αναπτύσσοντας επωφελή συνεργασία στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, με όλους τους τοπικούς φορείς. Επιπροσθέτως δήλωσε πως «η Αλεξανδρούπολη έχει ιδιαίτερη σημασία για εμάς γιατί είναι η κοντινότερη μεγάλη πόλη της Ελλάδας προς την Τουρκία» και δήλωσε πως ανανεώνει το ραντεβού με τον Δήμαρχο για μετά τις εκλογές για να συνεχισθεί η μεταξύ τους συνεργασία.

Στον Έβρο
Εθιμοτυπική επίσκεψη μετά την ανάληψη των καθηκόντων του πραγματοποίησε στον Νομάρχη Έβρου κ. Νικόλαο Ζαμπουνίδη ο νέος Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή κ. Αχμέτ Ριζά Ντεμιρέρ. Οι δύο άνδρες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για την πολύ καλή συνεργασία που είχε ως τώρα ο κ. Ζαμπουνίδης με τους δύο προηγούμενους Προξένους, αλλά και να θέσουν τις βάσεις για μια εποικοδομητική μεταξύ τους συνεργασία.
Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Ζαμπουνίδης δήλωσε «Είχα την τιμή να καλωσορίσω σήμερα στη Νομαρχία το νέο Γενικό Πρόξενο της Τουρκίας στην Κομοτηνή. Υπήρξε μια ξεχωριστή και ιδιαίτερη συνεργασία προς τη θετική κατεύθυνση κι ανανεώσαμε το ραντεβού μας μετά τις εκλογές όπου επί της ουσίας θα καθίσουμε να κουβεντιάσουμε για τη συνέχεια των πολύ καλών σχέσεων που έχουμε αναπτύξει τα τελευταία χρόνια. Θέλω να τον καλωσορίσω, να του ευχηθώ καλή διαμονή, να ευχηθώ η συνεργασία μας να είναι καλύτερη κι απ’ αυτήν που είχαμε με τους δύο προηγούμενους Γενικούς Προξένους της Τουρκίας στην Κομοτηνή, γιατί πραγματικά έχουμε κάνει πολλά βήματα μπροστά, κι αυτά τα βήματα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μείνουν μετέωρα. Αυτή η συνεργασία πρέπει να είναι μεγαλύτερη και να βαθύνει ακόμη περισσότερο. Τον καλωσορίζω, λοιπόν, και του εύχομαι «καλή διαμονή». Κι εμείς στην Ελλάδα λέμε «σιδεροκέφαλος».
Από την πλευρά του ο κ. Ντεμιρέρ ανέφερε στις δηλώσεις του «Ήτανε μια καλή συνάντηση. Γνωρίζουμε τις ενέργειες του αξιότιμου κ. Νομάρχη και τις εργασίες που έχει κάνει στο παρελθόν. Υποσχέθηκα στον κ. Νομάρχη να έχουμε τις καλύτερες σχέσεις, όπως είχε και με τους προκατόχους μου, και να συνεχίσω να συμβάλω στο έργο της Νομαρχίας όσο είναι δυνατό και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου. Ήτανε μια εθιμοτυπική επίσκεψη γνωριμίας η σημερινή, όμως αποφασίσαμε μετά τις εκλογές να συναντηθούμε και να συνεχίσουμε τη συνεργασία, να αρχίσουμε τη δουλειά. Ο Έβρος είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος για την Τουρκία γιατί είναι όμορο στην Τουρκία. Και στη συνάντηση που είχα στη Νομαρχία έχω την εντύπωση ότι υπάρχει πολύ μεγάλη θέληση για συνεργασία και χάρηκα ιδιαίτερα για αυτό. Θέλω να ξαναευχαριστήσω τον κ. Νομάρχη και να ευχηθώ καλή επιτυχία στο έργο του.»

Στην Κομοτηνή
Ιδιαίτερη σπουδή, για να γνωρίσει πρόσωπα, εκπροσώπους και φορείς επιδεικνύει ο νεοτοποθετηθείς γενικός πρόξενος της χώρας του στην Κομοτηνή, τούρκος διπλωμάτης Αχμέτ Ρίζα Ντεμιρέρ.
Ενόψει και των εκλογών της 15ης Οκτωβρίου η παρουσία του στη Θράκη, οι επαφές και οι κινήσεις αποκτούν ιδιαίτερη πολιτική χροιά, είχε μια πρώτη γνωριμία με τον δήμαρχο Κομοτηνής Τάσο Βαβατσικλή, ο οποίος διατηρεί πολύ καλούς διαύλους επικοινωνίας και συνεργασίας με το μειονοτικό πληθυσμό του δήμου του.
Τον νέο γενικό πρόξενο υποδέχθηκε ιδιαίτερα θερμά ο κ. Βαβατσικλής στο γραφείο του. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι δύο άνδρες αντάλλαξαν απόψεις για τις σχέσεις των δύο χωρών, καθώς και για την ομαλότητα των συμβιωτικών συνθηκών που διέπουν την πολιτική της δημοτικής αρχής έναντι όλων των πολιτών του δήμου.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: