Πολίτης… (Έλληνας και Εβρίτης)

ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΒΟΛΙ

Posted by politis στο Οκτώβριος 13, 2006

Μακάρι Κύριε Κονδύλη να μπορούσε κάποτε να γίνει αλήθεια η ευχή και προτροπή σας…

Δυστυχώς, και πάλι μετά από δέκα ημέρες, θα έχουμε τους ίδιους και τους ίδιους «μπουρτζοπολιτικάντηδες» που εμείς οι ίδιοι, οι «αχμάκηδες» θα τους ψηφίσουμε…

Και δεν μιλάω τόσο για τους επικεφαλής των ψηφοδελτίων, όσο για τους «παρατρεχάμενους» και τις «παρέες» τους…

Οπωσδήποτε όμως και άσχετα με την «ρομαντικότητα» του, το άρθρο πρέπει να διαβαστεί…

Ας επιλέξουμε τους Αρίστους

Τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές της 15ης Οκτωβρίου για την ανάδειξη των Αρχόντων της τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Νομό Εβρου, η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ επαναλαμβάνει σήμερα την προτροπή της προς τους συντοπίτες ψηφοφόρους:

– Επιλέξτε τους ΑΡΙΣΤΟΥΣ με την ψήφο σας.
– Επιλέξτε ΝΕΟΥΣ Ανθρώπους, με σύγχρονα μυαλά και γνώσεις, για να μπορέσει ο τόπος μας να πάει μπροστά.

Σ’ αυτούς τους δύο κυρίως άξονες πρέπει να εστιασθούν τα κριτήρια των επιλογών μας και όχι στις «ψευτοφιλίες» από τα χαϊδευτικά χτυπήματα στην πλάτη, ούτε βεβαίως στα προεκλογικά τραπεζώματα (που περιγράψαμε αναλυτικά σε προηγούμενα δημοσιεύματα της εφημερίδος μας) με κατσικάκια – και Αστακουδάκια για τους εκλεκτότερους – με τα μεγάλα σόγια, που δίνουν περισσότερες ψήφους.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι στην ενδόμυχη σκέψη κάθε ψηφοφόρου υπάρχει κρυμμένη κάποια «ιδιοτέλεια».
Υπό την έννοια ότι ψηφίζω τον «δικό μου» ώστε αν τυχόν χρειασθεί κάτι, να απευθυνθώ σ’ αυτόν.

Αυτό όμως είναι ένα κριτήριο που δεν οδηγεί σε ρήξη με το παρελθόν.

Σε ρήξη με τις ευθύνες που υπάρχουν για την μη πρόοδο ή ακόμη και την οπισθοδρόμηση, σε πολλές περιπτώσεις, του τόπου μας.

Σε ρήξη με κατεστημένες ωφελιμιστικές νοοτροπίες εκείνων που έκαναν «επάγγελμα» την τοπική Αυτοδιοίκηση και το μόνο που νοιάσθηκαν τόσα χρόνια, ήταν πως θα βολευθούν οι ίδιοι και πως θα διορίσουν τις γυναίκες τους, τις θυγατέρες τους και τους ανεψιούς τους.

Αφήνοντας βεβαίως, εκτός των αμέσων ενδιαφερόντων τους το κοινό συμφέρον. Χωρίς να τολμήσουν την χάραξη πολιτικών μακρόχρονων σε απόδοση αλλά αναγκαίων για τον εκσυγχρονισμό και πρόοδο της Ακριτικής μας περιοχής.

Ρήξη χρειάζεται ακόμα και προς εκείνους που μπήκαν «ξεβράκωτοι» κυριολεκτικά στην τοπική Αυτοδιοίκηση και σήμερα έχουν «τούβλα» τα χαρτονομίσματα των Ευρώ στην τσέπη τους. Και οι οποίοι αφού φτιάχθηκαν οικονομικά, το παίζουν (όπως τόχουμε ξαναγράψει) και… «εραστές» στα Μπαράκια και τα Νυχτερινά Κέντρα.

Όλους αυτούς λοιπόν, οφείλουμε να τους αποκλείσουμε από τις επιλογές μας.

Και να δώσουμε την θέση σε ΝΕΟΥΣ Ανθρώπους, νέους Επιστήμονες, στα νέα μυαλά που δεν έχουν διαβρωθεί από το σύστημα και λειτουργούν (ακόμη) με διάθεση προσφοράς (και όχι ωφελιμισμού), προς το κοινωνικό Σύνολο.

Εσείς που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, σίγουρα με το μυαλό σας θα «ταιριάζετε» κάποια πρόσωπα που ανήκουν σ’ αυτές τις αρνητικές κατηγορίες Δημοτικών μας Αρχόντων.

Αποφύγετέ τους λοιπόν, βάζοντας το χέρι στην καρδιά.

Κάντε την επιλογή σας αυστηρότερη για να παλαίψουμε όλοι στις προκλήσεις των καιρών, στις αδήρητες ανάγκες αλλά και προοπτικές που δημιουργούνται στην περιοχή μας.

Ευθύνη δεν έχουν μόνο τα Υπουργεία των Αθηνών για την δική μας καθυστέρηση και οπισθοδρόμηση, συγκριτικά με άλλες περιοχές της χώρας.

Ευθύνη μεγαλύτερη έχουν και οι Τοπικοί μας Άρχοντες.

Αυτοί πρέπει να κινηθούν όχι με κομματικά κριτήρια αλλά με ένα έντονο τοπικισμό και ψυχικό σθένος για να διεκδικήσουν «τα περισσότερα» για την Ακριτική περιοχή μας.

Και τέλος μην ξεχνάτε αυτό που έχουμε κατ’ επανάληψιν τονίσει: Οτι σε κάθε ψηφοδέλτιο υπάρχουν και «Άγγελοι» και «Διάβολοι».
Αυτές οι λίγες ημέρες που απομένουν μέχρι την ψηφοφορία της προσεχούς Κυριακής ας είναι ημέρες προβληματισμού σας για την ψήφο που θα ρίξετε.

Αντε και καλό βόλι….

Σταύρος Κονδύλης

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: