Πολίτης… (Έλληνας και Εβρίτης)

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ

Posted by politis στο Οκτώβριος 13, 2006

Καλά… και αυτός που τα λέει αν ήταν στην θέση αυτού που καταγγέλλει, τα ίδια θα έκανε και ίσως και να τα κάνει και τώρα που δεν είναι…

Απλώς πολλές αλήθειες ακούγονται «κατά λάθος», σίγουρα, πριν την κάθε εκλογική αναμέτρηση…

Διαβάστε παρακάτω ή εδώ ένα «μνημείο» πολιτικής αλήθειας από τον δικτυακό τόπο της εφημερίδας «Γνώμη»… Ένα «μνημείο» πολιτικής αλήθειας που φυσικά αφορά το σχεδόν 99% των τοπικών υποψηφίων τις μέρες αυτές… (δεν νομίζω να πέφτει και κάτω απ’ το 90% τον υπόλοιπο χρόνο…)

«Δεν έχει όρια η ιδιοτέλεια του κ. Δημούτση…»

«Ο κ. Δημούτσης δεν έχει ενδοιασμούς, η ιδιοτέλεια του δεν έχει όρια»…αναφέρει σε δήλωσή του ο υποψήφιος Δήμαρχος Τυχερού Βαγγέλης Δέδογλου. Κατηγορεί τον Δήμαρχο και εκ νέου υποψήφιο Γιώργο Δημούτση ότι παίζει με την ανάγκη και το πόνο νέων ανθρώπων, που επιζητούν μια θέση εργασίας και καταγγέλλει ότι «υπόσχεται θέσεις εργασίας στους νέους χωρίς να λογαριάζει τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ».

Σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της Ενωτικής Κίνησης Πολιτών αναφέρει τα εξής: «Σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 48865 / 11 – 09 – 2006 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης απαγορεύεται η έκδοση πράξεων που αφορούν το διορισμό ή την πρόσληψη κάθε κατηγορίας προσωπικού των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού, για το χρονικό διάστημα των τριάντα ημερών πριν από τη διενέργεια των εκλογών και έως την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων από τις νέες δημοτικές και νομαρχιακές αρχές.

Εξαιρούνται οι προσλήψεις που είναι ενταγμένες στο πλαίσιο υλοποίησης προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται ή συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ενωση, των οποίων η έναρξη υλοποίησης τοποθετείται σε χρόνο προγενέστερο του χρονικού διαστήματος, που προβλέπεται παραπάνω.

Η εταιρεία “ΔΗΜΟΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΒΡΟΣ Α.Ε.” προέβη προ διμήνου περίπου σε προκήρυξη για την πρόσληψη 5 συνολικά ατόμων (1 κοινωνικού λειτουργού, 2 νοσηλευτών, 2 οικογενειακών βοηθών), στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος “ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ” για τον ορεινό όγκο Σουφλίου και Τυχερού.

Η διάρκεια των προσλήψεων ανέρχεται σε 2 έτη αφορά περίοδο μέχρι τις 31/12/2008. Η διαδικασία των ανωτέρω προσλήψεων διέπεται από τις διατάξεις του Ν. 2190/94 και διενεργείται – ελέγχεται από τον ΑΣΕΠ. Όμως, ενώ τα αποτελέσματα του διαγωνισμού έπρεπε να ανακοινωθούν πριν τις 15/10/2006, η ανακοίνωσή τους καθυστερεί και προγραμματίζεται να γίνει μετά τη διενέργεια των εκλογών.

Ο κ. Δημούτσης έχει υποσχεθεί σ’ όλους τους υποψήφιους, ότι θα τους βοηθήσει αν εκλεγεί Δήμαρχος. Εμπαίζει ο κ. Δημούτσης τους νέους που έχουν ανάγκη για εργασία, υποσχόμενος ότι αυτός θα κάνει την επιλογή και δεν λογαριάζει τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ, ενώ γνωρίζει πολύ καλά, ότι κανείς Δήμαρχος, Νομάρχης, Βουλευτής, μπορεί να αλλοιώσει τα αποτελέσματα του διαγωνισμού. Είναι απαράδεκτο, να παίζει κανείς με την ανάγκη και το πόνο νέων ανθρώπων, που επιζητούν μια θέση εργασίας. Ο κ. Δημούτσης δεν έχει ενδοιασμούς. Η ιδιοτέλεια του δεν έχει όρια».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: